Det finns gott om forskning på att det här fungerar

I slutändan handlar det om att få nöjda kunder som kommer tillbaka

Fysioterapeuten Jarmo Ahonen är kanske Finlands mest kända profil inom manuell behandling och har behandlat elitidrottare som Jarkko Nieminen, Teemu Selänne och den finska OS truppen.

I en intervju berättar han varför han jobbar med Atlasbalans M1 och varför han tycker att fler terapeuter borde börja använda behandlingsverktyg.

Alla som har läst på om Fascia vet att det är framtiden

Många gånger har personer arbetat med manuell behandling så länge att de tror att de behöver ha sina händer för att få resultat, samtidigt som de säger: ”Jag blir så trött i mina händer, så hur kan jag fortsätta så här?”

Jag hävdar att om de har en bra känsla i händerna, får de mycket hjälp av maskinen eftersom att de vet hur den används och var de ska sätta den.

Alla som har läst sig in på fascia-terapi vet att det är framtiden. Vi kan liksom inte bortse från det längre. Det innebär också att vi behöver ha mer och mer utrustning, mer och mer verktyg för att kunna behandla fascia och om du inte har det, då fortsätter du vara fast med vad du hade tidigare.

Allt utvecklas, så du måste utvecklas med det.

Det finns gott om forskning på att det här fungerar

Många tror jag fastnar i att saker ska vara vetenskapligt bevisade, men de glömmer ofta att mycket är bevisat vetenskapligt och att samma princip gäller rakt igenom, t.ex., Om Paccini receptorer reagerar på vibration och oscillerande rörelse – så gäller det all vibration och oscillerande rörelse.

Så även om det inte testats med just denna maskin så är det en effekt som existerar, så om maskinen använder vibrationer och oscillerande rörelse – ja då stimulerar den Paccini receptorer.

Det spelar ingen roll om det görs med en maskin eller med händerna, forskningen finns fortfarande där, så du behöver inte utföra samma vetenskapliga bevis om och om igen.

Många gånger har folk en åsikt innan de ens har provat och det är inte bra.

I slutändan handlar det om att få nöjda kunder som kommer tillbaka

Generellt så är mina kunder nöjda med behandlingen för att de känner smärtan släpper och hur behandlingen i sig inte gör allt för ont.

Ett exempel är dansare, för de får ofta väldigt strama höftmuskler, så du använder den en gång och de säger ”Åh det här är fantastiskt” de ringer nästa gång och säger ”Kan jag komma och så borrar du min höft igen?” för de känner skillnaden direkt.

Det är ett vitt spektrum med problem, allt som har att göra med ett område där du har mycket spänning på senor eller ligament eller någon fascia-struktur som är för stram.

Så det kan vara i vilken del som helst i kroppen.

Jag lärde mig precis från Hans vad som är bra för frusen skuldra, vi provade det på ett par personer och det verkar fungera väl. Att också arbeta djupt på magmuskulaturen, så går det till psoasmuskeln och du kommer åt hela ryggen och höften.

När de väl testar säger de i princip alltid ”oj det här var bra!”

Sälj din bil och köp maskinen!

Nej men, vi försöker få folk att förstå att det här med fascia händer nu, att det kommer mer och mer och att vi vet hur det fungerar. Men vi behöver saker som hjälper oss att arbeta på nya sätt, så vi kan göra nya saker

Jag kan mitt område, jag vet hur många fysioterapeuter är. De är ofta ganska försiktiga med nya saker, så om du visar det för någon säger de ”ah det kan inte vara så bra”.

Så jag brukar säga ”varför provar du inte” och när jag får dem att testa säger de ”oh det här är någonting nytt, det här känns bra” och de känner hur det släpper.

Så ja, jag tror att du behöver testa det innan du kan lita på det och många gånger har folk en åsikt innan de ens har provat och det är inte bra.

Läs mer om att jobba med fasciabehandling