Fascia träning för idrottare

Fascia Golf Center är för golfare som vill hålla sin kropp i god form och förebygga problem, eller upplever smärta och vill bli bättre.

På Fascia Golf Center arbetar kvalitetssäkrade Fasciaterapeuter med effektiv och skonsam behandling baserad på den senaste forskningen om hur kroppen fungerar.

Många Fasciaterapeuter är också specialister på behandling av ryggsmärta, nackproblem, frusen axel, tennisarmbåge och löparknä.

Gemensamt för alla Fasciaterapeuter är att de arbetar med Swedish Fascia Vibes – en ny effektiv och skonsam fasciabehandling som ökar rörligheten och avslappningen, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet.

Intervju med golfprofsett Carl Suneson

Varför ger Fasciabehandling så bra resultat

Den senaste forskningen visar att Fascia har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än vi tidigare trott.

Fascia är ett nätverk av bindväv som omger allt i kroppen. Det är här de flesta av våra smärtreceptorer finns, och Fascia utgör mer än en tredjedel av det muskuloskeletala systemet.

Om Fascian är skadad, fastnar ihop eller blir inflammerad upplever vi smärta, svårigheter att röra oss och vår förmåga att återhämta oss försämras.

Fascian påverkas av ålder, genotyp, sjukdomar, medicinering, kost, social stress, sömn, luftföroreningar, psykologisk stress med mera. Därför är det viktigt för personer som vill förbättra sin prestation att regelbundet genomgå fasciabehandling.

Video: Fascia – ett nytt anatomiskt perspektiv

Hur en behandling fungerar

  • Med en terapeut från Fascia Golf Center får du professionell behandling där du utvärderar din nuvarande situation och bestämmer målet med behandlingen.
  • Behandlingen anpassas till dig som individ och genomförs i enlighet med dina behov.
  • Terapeuten följer upp din behandling med tips och vägledning så att du håller dig i form och förebygger skador.

Kontakta oss

Hans Bohlin, Innovatör

Hans Bohlin, projektledare

[email protected]

+46 70 776 04 02